Blog: What I Eat in a Day

Vandaag zijn 18 gemotiveerde coachingsklanten van ons gestart met de No Sugar Challenge! Een maand lang eten zij geen toegevoegde suikers en enkel natuurlijke producten.

Omdat dit een levensstijl is die coach Mariska continu hanteert, heeft zij ter inspiratie een dag lang bijgehouden wat ze eet en drinkt. Bekijk hier haar voedingsdagboek:

OCHTEND – “Ik begon de dag vroeg met een stevig ontbijt; een bak havermout met gepureerde banaan, kaneel en een eetlepel pure pindakaas. Heerlijk smullen! Tegenwoordig ben ik ook verslaafd aan verse gemberthee – ik heb verdeeld over de dag wel 5 van deze grote koppen op. Rond 09:30u nam ik een klein bakje Griekse yoghurt met als topping zonnebloempitten, blauwe bessen, pompoenpitten én geroosterde kokossnippers. Dit laatste is echt een mega aanrader! Ik maak altijd een klein voorraadje in de oven klaar op bakpapier: 10 minuten op 220 graden. Smullen! Voor het sporten nam ik nog een flesje met geweekt diepvriesfruit en mijn vitamines (magnesium, vitamine D3 en B12, passend bij mijn actieve en vegetarische levensstijl).

MIDDAG – Na intensief te hebben gesport heb ik als late lunch genoten van een uitsmijter met volkorenbrood, 3 eieren en een plak kaas, getopt met zeezout en paprikapoeder. Tegenwoordig heb ik een fantastische vegan boter gevonden genaamd “Eat Plants”! Ik drink veel melk, zo ook als tussendoortje warmgemaakt met een schepje cacao en geraspte kokos. Aanrader!

AVOND – Omdat ik een forse lunch heb gehad besloot ik licht te dineren (daar is ‘ie weer hè: Balans!) Deze simpele pompoensoep koop je vers bij de AH, de bijgeleverde bouillonpoeder is overigens ook zonder suiker. Daarbij nam ik een cracker met boter, zeezout en geperste knoflook (sorry sporters van vanavond!). Als tussendoortje in de avond had ik een proteineshake van Orange Fit en 250 gram wortels, dit laatste heb ik niet eens op gekregen!

Hopelijk geeft het je wat inspiratie! Iedereen heel veel succes deze maand.” 🙂