Pragati (52 jaar) zegt over ons:

“Toen ik in april 2018 mailde naar Mariska dat ik mee wilde doen met de “no sugar summer challenge” wist ik al dat het voor mij meer moest zijn dan een paar weken ‘stoer en streng’ doen. Ik was een half jaar daarvoor begonnen met sporten, dat beviel heel goed maar hielp niets met afvallen.

In de afgelopen 10 jaar was ik geleidelijk zo’n 15 kilo aangekomen. Pogingen om af te vallen hielpen niet – of maar even – en de beginnende overgang hielp ook niet erg mee. Na een periode van lijnen gleed ik ook altijd weer terug in mijn oude eetpatroon, dat moest anders. Mijn dagelijkse eetpatroon moest structureel veranderen en zelf kreeg ik ‘de knop’ niet om, ik had echt even een steuntje nodig.

De hulp van Mariska was echt heel fijn, haar eetadvies sloot aan op mijn oude eetpatroon waarbij ik vooral andere keuzes moest maken. Het was ook allemaal heel prima te combineren met het koken voor een gezin. En honger heb ik echt nooit gehad, is ook helemaal niet nodig heb ik nu geleerd 😊

De eerste weken waren voor mij echt een reset, ik at bijvoorbeeld toch echt veel meer suiker dan ik van te voren had gedacht. De eerste 5 kilo waren er voor de zomer af. Een mooi begin . Na die periode was het grootste deel van mijn nieuwe eetgewoonte al echt gewoon. Ik heb dat vastgehouden, ook in de vakantieperiode. Belangrijkste aanpassing voor mij is structureel geen (toegevoegde) suiker meer en structureel meer bewegen (bootcamp, fietsen naar mijn werk, wandelen etc).
Met de suikerstop skip je in één moeite alle tussendoortjes en tractaties. Waarbij ik wel relaxed omga met af en toe een ijsje, een keer uit eten en een oliebol (of 6) met oud & nieuw. Als de basis goed is, dan kan dat prima.

We zijn nu een jaar verder. Er is ondertussen ruim 11 kilo af, 20 cm buikomvang en ben ik 3 broekmaten kleiner!

Het belangrijkste is dat ik me nu lekker voel in mijn lijf, ik ben veel fitter, heb meer energie en mijn eetgewoonte is structureel gewijzigd in ‘eet gewoon’ 😉

Dankjewel Mariska 😊