Wij sporten thuis door!

Helaas moesten wij net als alle andere sportscholen in Nederland afgelopen zondag de deuren sluiten. Het zat er aan te komen, maar het was nog steeds een schok waardoor we snel door moesten schakelen.

Maandag stond onze eerste home work-out online en werden de eerste personal trainingen via Skype gegeven. Dinsdag deden we met 30 fanatiekelingen een livestream Pilates, en inmiddels staat onze online community vol met filmpjes en work-outs die onze leden thuis kunnen doen!

In dit soort situaties zijn wij super blij met onze speciale Virtuagym app, waarin we onze leden per mail en telefoon makkelijk kunnen bereiken. Vanaf vandaag zijn we daarin ook een “10 DAY CHALLENGE” gestart waarin we klanten uitdagen elke dag een work-out thuis te doen.

Zelfs de small group trainingen gaan door via Skype verbinding!

We beseffen dat het geen ideale situatie is, maar we zullen er op dit moment het beste van moeten maken. En wat een steun krijgen we van onze leden, geweldig! Zo laten we maar eens zien hoe veerkrachtig de mens is.

Voorlopig gaan we dus wel even door met het bedenken van toffe work-outs en livestreams. “Denken in oplossingen!”- is het motto voor de komende tijd. We zullen er alles aan doen om deze lastige situatie voor onze leden zo vrolijk en sportief mogelijk te houden. Iedereen bedankt voor jullie steun!

Update – Corona Virus

Beste klanten,

Zoals jullie waarschijnlijk ook gehoord hebben zijn wij verplicht om per direct onze deuren te sluiten voor fysieke sportlessen tot en met 6 april.

Ieders veiligheid is voor ons belangrijk. Daarnaast vinden we het net zo belangrijk dat we jullie aan het bewegen willen houden! Iedereen is deze winter zo goed bezig geweest met het opbouwen van conditie, dat mogen we nu niet laten verslappen! En laten we niet vergeten; sporten is goed voor je weerstand en het verlagen van stressniveau, iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken.

Voor de aankomende periode zetten wij wekelijks de volgende trainingen online:
Virtuele @ Home Bootcamp
Outdoor Bootcamp in PDF schema
Virtuele Pilates-les
Virtuele Core-Fit les

Daarnaast zullen we livestreams gaan uitvoeren voor diverse lessen, de eerste zal aanstaande dinsdagavond 19:00 uur plaatsvinden (Pilates). Voor morgenochtend hebben we nog deze yoga/pilates les voor jullie: https://youtu.be/zANw1cLhUGQ

Voor onze klanten uit de studio zullen we een persoonlijk trainingsplan voor thuis maken, passende bij hun doelstellingen. Daarnaast krijgen zij les èn coaching via een livestream (Skype of Youtube), met eventueel trainingsmateriaal voor thuis. Morgen nemen we persoonlijk contact met jullie op met verdere details. Ook de deelnemers van de 60-day challenge krijgen morgen verdere informatie over het verloop van hun traject.

Geen zorgen dus om het sporten, maar willen jullie ons dan ook geen zorgen laten maken? Blijf vooral lid! 

🙂 Samen komen we hier doorheen.

Met sportieve groet,

Mariska
1-2 Sport

2 proeflessen Pilates

Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode van Joseph Pilates waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Tijdens deze les kan iedereen op eigen niveau kan meedoen.

Bij Pilates traint u met name de buik- en rugspieren van het lijf op een gecontroleerde manier. Ook de beenspieren worden niet overgeslagen. Naderhand nemen we altijd een moment van rust door middel van ontspanningsoefeningen. Pilates is zeer gunstig bij bestrijding van rugklachten!

Wilt u dit zelf ervaren? U kunt zich nu opgeven voor 2 gratis proeflessen!

Lestijden: Maandag 10:30u / Dinsdag 19:00u / Woensdag 10:30u. Geldig tot 1 mei 2020. Aanmelden kan via het contactformulier.

De 8 grootste foodtrends van 2020

Wat zijn de 8 grootste foodtrends van 2020? Onze favoriete leverancier van sportvoeding ORANGEFIT zocht het uit!

By Orangefit

“Het afgelopen jaar waren er weer een aantal interessante foodtrends. De trend die het sterkst zichtbaar was, was de enorme toename in populairiteit voor plantaardiger eten. De verwachting voor 2020 is dat deze trend sterk door zal zetten. 

Verder gaan we in 2020 ook gezonder snoepen. En hetzelfde geldt voor ‘drinken’. 2020 zal namelijk het jaar worden dat alcoholvrije dranken flink terrein gaan winnen.

Gaan we populaire foodtrends van 2019 ook terugzien in 2020? Ja zeker! Een trend waarvan wordt verwacht dat die ook dit jaar weer sterk zal toenemen is het bewust omgaan met voedselverspilling.

Times are changing. Je ziet het overal om je heen. Lees hieronder met ons mee om te zien wat je dit jaar nog meer kunt verwachten!

1. Voedselverspilling blijft in de top

Al jarenlang overheerst de trend rondom voedselverspilling. In 2019 zijn we in Nederland al een stuk vooruitgegaan op het gebied van voedselverspilling. Volgens Milieu Centraal gooiden we in 2018 gemiddeld 40 kilo aan food per persoon weg. In 2019 is dit aantal gezakt naar 34 kilo.

In 2020 zal het aantal kilo’s dat we weg gooien nog verder omlaag gaan. Volgens de voorspellers stijgt het aanbod van mini-groente en gaan we minder supersized porties zien.

Ook komen er meer slimme apps en tools om verspilling tegen te gaan, zoals Too Good To Go. Too Good To Go is een app die je kunt downloaden waar eetlocaties het voedsel dat ze anders zouden weggooien, tegen een lagere prijs kunnen aanbieden, meestal aan het einde van de dag.

2. Smeren maar!

Voor een land als Nederland waarin pindakaas, smeerkaas en smeerworst ‘klassiekers’ zijn, komt de ‘spread’-trend die we in 2020 kunnen verwachten natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

In 2020 gaan we zo ongeveer van alles smeren. Vooral plantaardige spreads gemaakt van kikkererwten, macadamianoten en watermeloenzaden zul je terugzien. 

3. Gezonder snacken

Voldoende en gezond eten heeft een groot effect op hoe we ons voelen. Je fit voelen draagt ook bij aan meer productiviteit op de werkvloer of tijdens het runnen van een gezin.

Daarom zien we een trend van meerdere korte pauzemomenten per dag. Tijdens deze pauzemomenten nemen we vaak een hapje en een drankje. Waar het eerst niet zoveel uitmaakte wat dit precies inhield, gaan we in 2020 een sterke toename zien in de vraag naar gezondere snacks.

In plaats van een ongezond tussendoortje zullen we eerder neigen naar ongezouten noten, fruit, gezonde repen, shakes, snoeptomaatjes, crackers met hummus en zoute popcorn. 

4. Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije drankjes zoals wijn, bier en mocktails blijven ook in 2020 winnen aan populariteit. Dit komt met name door het vergroten en verbeteren van het aanbod en omdat alcoholvrije dranken doorgaans minder calorieën bevatten. Ook de smaak van sterke dranken wordt steeds beter benaderd met behulp van kruiden en specerijen.

Een ander opkomend alternatief dat naar verwachting in 2020 populair zal worden, is kombucha, een gefermenteerde thee met als basis de kombucha-zwam.

We hoorden je denken “Wát is een mocktail?”, een mocktail is een alcoholvrije cocktail en wordt bereid uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten 😉 

5. Where do you get your proteins from?

Erwten! Doordat steeds meer mensen bewuster gaan eten en hun eiwitten liever niet uit dierlijke producten meer willen halen, stijgt de populariteit van vleesvervangers en andere alternatieve, zoals plantaardige proteïne poeders, in 2020 tot een nieuw hoogtepunt.

Dit brengt ook uitdagingen met zich mee, want het hoofdingrediënt van vleesvervangers is erwten-eiwit. Erwten-eiwit wordt schaarser en is hierdoor steeds moeilijker te verkrijgen.

In Nederland waren we met Orangefit 4,5 jaar geleden de eerste die volledig ging voor erwten-eiwit in onze plantaardige eiwitshakes en maaltijdshakes. Hierdoor hebben we als ‘early adaptor’ kunnen profiteren van een voorsprong en hoef je je geen zorgen te maken of we straks nog wel genoeg erwten-eiwit voor onze producten hebben.

6. Thuiskoken met verspakketten

De trendlijsten voorspellen ook dat we in 2020 thuis gezondere keuzes maken. Omdat we steeds vaker een snelle maar gezonde hap op tafel willen hebben staan wordt er verwacht dat de verspakketten snel aan terrein zullen gaan winnen.

Een verspakket is een samengesteld pakket met daarin verse ingrediënten voor een snelle en gezonde maaltijd voor 1, 2 of 4 personen. Dankzij het verspakket maak je in een handomdraai een lekker gerecht als lasagne, curry of Marrokaanse couscous.

7. Plantaardige kaas en zuivel

Er is steeds meer aandacht voor en aanbod van plantaardige eiwitten. Alternatieven voor dierlijke eiwitten. Tot nu toe werden er vooral veel vleesvervangers geïntroduceerd, maar nu komt volgens trendwatchers de focus op plantaardige kaas en zuivel als vervanging van dierlijke kaas, yoghurt, melk en kwark.

Volgens de trendwatchers speelt de COâ‚‚-footprint een belangrijke rol bij de toenemende interesse in plantaardige kaas en zuivel. Koemelkkaas heeft de grootste COâ‚‚-footprint direct na rundvlees. De COâ‚‚-impact van kaas is groter dan die van kippenvlees.

Veel plantaardige kaas is er nog niet. Het blijkt namelijk lastig om de smaak en structuur van dierlijke kaas te evenaren zonder dierlijke grondstoffen. Steeds meer start-ups experimenteren met bacterie- en schimmelculturen op plantaardig vet en eiwitmengsels zoals cashewnotenmelk en aardappeleiwit.

Ondanks toenemende interesse, blijkt het maken van een goede plantaardige kaas tot nu toe nog erg lastig. 

Het vervangen van koemelk is de afgelopen jaren al erg populair geworden en naar verwachting zal deze trend zich dit jaar sterk gaan uitbreiden naar andere zuivelproducten zoals yoghurt, ijs en kwarken.

8. Koolhydraten worden weer omarmd

Bij Orangefit zijn we geen fan van het keto-dieet en het koolhydraatarme dieet en zijn daarom blij om te zien dat we deze diëten in 2020 minder zullen gaan tegenkomen.

Koolhydraten zijn erg belangrijk voor je energie en de juiste koolhydraatbronnen zoals (zoete) aardappels, fruit en granen bevatten een berg aan gezonde vitamines, mineralen en vezels.

Conclusie

In 2020 zal de vraag naar plantaardige producten sterk toe blijven nemen, willen we gezonder gaan snacken en proberen we nog minder voedsel te verspillen.

Alcoholvrije drankjes zullen dit jaar écht geaccepteerd gaan worden en omdat we thuis snel maar gezond willen eten, zal er steeds meer gekookt gaan worden met verspakketten.

Ook zien we dat in 2020 koolhydraatarme diëten minder populair worden, gaan we hard opzoek naar lekkerdere kaasvervangers en smeren we er in 2020 plantaardig op los!”

Orangefit proberen? Bij ons kan je terecht voor een grote variatie aan proteineshakes en repen. Neem contact met ons voor meer informatie of een proefmonster.

Kids Bootcamp

Op woensdag 26 februari (tijdens de krokusvakantie) organiseren wij een gezellige KIDS BOOTCAMP voor zowel ouder als kind!

Om 09:00 uur starten we bij het Valleikanaal met leuke spelletjes, hindernissen en vooral veel gezelligheid! Je kan je als lid opgeven in het rooster, niet-leden kunnen een mail sturen en betalen €5,00 per gezin. Maximaal 3 kinderen per ouder.

Hike & Train – Voorjaarswandeling

We beginnen ons zo langzaam weer te verheugen op het voorjaar! Daarom staat hij alvast gepland; de Hike & Train Voorjaarswandeling! Op zondag 22 maart om 10:00 uur gaan we dit keer het natuurgebied Den Treek in.

Met Hike & Train nemen we een stevige wandeling van ongeveer een uur met onderweg oefeningen voor het gehele lijf. Ideaal voor beginners!

Leden mogen gratis meedoen, niet-leden betalen €5,00. Neem dus gezellig je buurvrouw of vriendin mee! Inschrijven kan via ons contactformulier of (voor onze leden) in het online rooster.

Vanaf februari: Extra les Pilates!

Naast de maandag en dinsdag start 1-2 Sport nu ook met pilates op de woensdag in De Breehoek!

Vanaf februari kunt u wekelijks om 10:30 uur bij ons terecht voor een 45 minuten durende les, waarbij inspanning en ontspanning centraal staan. Bij Pilates traint u met name de buik- en rugspieren van het lijf op een rustige, gecontroleerde manier. Ook de beenspieren worden niet overgeslagen. Naderhand is altijd een moment van rust en bezinning tijdens de ontspanningsoefeningen.

Aanmelden voor een proefles kan via het contactformulier.

60-DAY CHALLENGE

Kies er samen met ons voor om 60 dagen lang je gezondheid op NUMMER 1 te zetten en behaal resultaten die blijvend zullen zijn!

Tijdens onze 60-day challenge maken we van de volgende 3 factoren een prioriteit: Food, Training & Sleep!

FOOD – We gaan aan de slag om gezonde, onbewerkte voeding in ons dieet te brengen. We minderen met vlees, verhogen de eiwit-inname en focussen ons op plant-based. En dit alles op een basis van low sugar of misschien zelfs helemaal no sugar.

TRAINING РIedereen gaat aan de slag met het streven om minstens 3 work-outs per week in te plannen. Deze trainingen kunnen bestaan uit onze groepslessen, maar je krijgt ook een toffe training mee voor thuis ̩n we hebben een aantal extra trainingen gepland die we gezamenlijk gaan killen!

SLEEP РSlaap is d̩ fundering voor een productieve dag. Ook zorgt kwalitatieve slaap voor een verbeterd herstel, vermindering van stress en zelfs gewichtsverlies(!). Tijdens de 60-day challenge gaan we werken naar 7 tot 9 uur slaap per nacht, maar ook de kwaliteit ervan nemen we onder de loep.

Tijdens de 60-day challenge ontvang je gerichte voedingsadviezen, train je samen met andere deelnemers en word je begeleid door een enthousiaste coach. Ook starten en eindigen we natuurlijk met een uitgebreide fysieke meting om je resultaten in kaart te brengen. Heb jij nu ècht een stok achter de deur nodig? Dan is dit je kans!

De 60-day challenge bedraagt €120,- per persoon, dit is inclusief onbeperkt groepslessen volgen, het meedoen van clinics zoals boksen en yoga, plus het bijwonen van interessante presentaties. Geef je je met zijn 2e op? Dan betaal je €100,- per persoon! (Let op: leden van 1-2 Sport ontvangen €60,- korting)

We starten op 1 februari 2020. Vragen of aanmeldingen kunnen worden verzonden via ons contactformulier.