Holland4ALS

Wij gaan ons inzetten voor een geweldig doel tijdens HOLLAND4ALS!

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, hebben ALS-patiënten hulpmiddelen nodig. Afhankelijk van de fase van de ziekte kun je denken aan een aangepaste personenbus, sta-op-stoel, douche-/toiletstoel, een drink- en/of eethulpmiddel, een spraakcomputer en nog veel meer.

Het probleem is dat de behoeften van patiënten door het grimmige verloop van de ziekte in zeer korte tijd kunnen veranderen. In de praktijk moeten ze vaak te lang wachten op hun hulpmiddelen. En wachten is juist iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven. Daarom schaffen patiënten noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dat is kostbaar en daardoor voor veel patiënten niet mogelijk.

Tijdens Holland4ALS gaan we geld ophalen om deze hulpmiddelen en diensten aan te schaffen. Een stoer team gaat namens 1-2 Sport op 21 juni 2020 de strijd aan bij het Eiland van Maurik door een halve quadrathlon te doen! (2,5km kanoën/1km zwemmen/45km fietsen/10,5km hardlopen) Zij trainen een half jaar lang onder leiding van coaches Mariska en Marinus aan de verschillende principes, een loodzwaar traject waarbij zij zoveel mogelijk geld willen ophalen!

Ons doelbedrag is €6000,-. Wil jij ons helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen? Kijk dan snel op holland4als.zoalsjan.nl/team/1-2-sport-scherpenzeel